Over de vloer: deze mooie vloeren verdienen een plek in huis

Vloeren. Je hebt ze in alle soorten en maten. Van vinyl tot vloerbedekking en van gietvloer tot klik-pvc. De keuze is reuze. We selecteerden daarom een aantal van de allermooiste vloeren alvast voor jou.

Een nieuwe vloer kan een flinke uitgave betekenen. Dan is het fijn om je vooraf te informeren en laten inspireren. We tippen alvast een paar producten.

De perfecte gietvloer

Bij Solo gietvloeren weten ze wat ze doen: het familiebedrijf houdt zich al meer dan 35 jaar bezig met handgemaakte gietvloeren. Daar zijn ze met recht trots op. En zoals ze het zelf zo mooi zeggen: ‘We zien het als een uniek canvas waarop je interieur spraakmakend tot zijn recht komt. De materialen waarmee we werken zijn van ongekende kwaliteit, met minder nemen we namelijk geen genoegen.’

Solo gietvloeren

Fan van Floorify

Ken je de vloeren van Floorify al? Dit zijn o zo mooie vinyl vloeren, die ook nog eens onderhoudsvriendelijk en makkelijk om te installeren zijn. Net als stil, warm en watervast. Het bedrijf heeft vinylplanken -en tegels, in veel verschillende soorten en formaten.

Neem bijvoorbeeld Piccolo (F032), een XL-tegel in een warm beige subtiele granito. Dit design combineert prachtig met hout en natuurlijke tinten in je interieur. De pvc-tegel heeft een subtiel gespikkelde kleurenpatroon met dank aan een mix van kiezeltjes, schelpjes en marmer. Dat zorgt voor een speelse touch in je interieur én je ziet minder vuil op de vloer. De tegel is extra groot (60x90), voegen zie je bijna niet. Het resultaat? Een strakke oppervlakte met natuurlijk en ruimtelijk effect.

Beeld Floorify | vt wonen&design beurs 2023

Vraag advies

Heb je advies nodig over je vloer? Over kleur of indeling van je huis of woonruimte? Boek een adviesgesprek tijdens de vt wonen&design beurs (van 1 t|m 6 oktober 2024 in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen). Dan zitten er op het adviesplein stylisten voor je klaar om je te helpen met jouw vraag. Ga naar de shop en kies voor een advies voor kleur of over indeling.

BOEK HIER je tickets en je adviesgesprek

Loop op luxe

Een vloer die in de lengte is gelegd en bestaat uit lange planken, geeft een ruimtelijk, luxe gevoel in huis. XL-END zijn de XL-planken van Coretec en meten maar liefst 2,1 meter. Het gevoel van lekker luxe kom je in meer facetten van de vloer tegen. Zo is de vloer namelijk heel makkelijk in onderhoud, slijtvast, supersterk én geluidsarm. Het heeft die warme natuurgetrouwe look van hout. Je kunt deze vloer zelfs in je badkamer leggen, want watervast.

Beeld Coretect Floors | vt wonen&design beurs 2023

Houden van hout

Cinzento Custom Made® is hét merk voor exclusieve houten vloeren die jezelf samenstelt. Elk aspect van het proces, van de aanvraag tot het ontwerp en de afwerking, wordt op Hollandse bodem gedaan. De expertise van dit bedrijf ligt bij het bewerken van eikenhouten vloeren, waarbij jouw woonwensen altijd het uitgangspunt vormen. Hout gaat lang mee, is tijdloos en een echte sfeermaker. Je hebt veel keuze in soorten, kleuren en legpatronen.

Beeld Cinzento Custom Made® | vt wonen&design beurs 2023

Grandioze gietvloer

Ken je de Caracterr Exellente gietvloeren en hun collectie Smooth al? In deze collectie vind je twaalf mooie kleuren, die elk in vijf dessins leverbaar zijn en ze passen in elk interieur. Kies je voor een uni-kleur, marmerlook dessin, ton-sur-ton dessin, een natuurlijke look & feel of een vloer met de uitstraling van een cementgebonden gietvloer? De keuze is aan jou. Deze gietvloer is trouwens ook heel praktisch in gebruik. Vlak, naadloos en dus goed schoon te houden.

Beeld Caracterr Exellente gietvloeren | vt wonen&design beurs 2023

Save the date: vt wonen&design beurs 2024

De vt wonen&design beurs 2024 vind je van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Daar vind je de mooiste woonbedrijven en waanzinnig veel wooninspiratie.