Nieuwe keuken? Hier vind je jouw droomkeuken

Ga je voor een nieuwe keuken of ben je op zoek naar inspiratie en ideeën voor de plek waar je kookt? Check dan dit lijstje met fijne keukenbedrijven die je graag verder helpen.

Op de vt wonen&design beurs vind je veel verschillende keukenbedrijven die je graag hun nieuwste keukens tonen. Het zijn stuk voor stuk experts met verstand van keukenzaken. In hun showrooms en op hun sites tonen ze het hele jaar door hun pareltjes. Ben je nog op zoek naar een nieuwe keuken? Kijk hieronder bij een van deze bedrijven, je vindt er gegarandeerd inspiratie.

Beursprimeur met bijzondere keuken

Op de komende woonbeurs is er ook een unieke samenwerking te zien tussen Jacco Bakker en Miele. Voor Miele ontwierp Jacco Bakker namelijk een prachtige keuken met eiland, geïnspireerd op de nieuwste kleur voor hun apparaten, Pearl Beige. Hoe bijzonder: de kleur wordt dan voor het aan het grote publiek getoond. Vanaf half december zijn de apparaten leverbaar in Nederland, maar op de beursvloer kun je ze dan al in het echt bewonderen. Een echte primeur dus voor de beurs!

Keuken met karakter

Bij K14 leveren ze unieke fronten voor (IKEA) keukens en kasten, stuk voor stuk op maat gemaakt. Met een relatief kleine investering bereik je een groots effect. Of je nu een complete keukenrenovatie wilt, jouw kast wilt upgraden met luxe frontjes of interieurpanelen wilt aanschaffen, K14 levert maatwerk panelen en fronten voor verschillende toepassingen. Er zijn 14 frontmodellen en maar liefst meer dan 1000 kleur-, stijl- en materiaalcombinaties. Zo is er voor ieder budget, een maatwerkkeuken op een standaard keukenblok van IKEA. Voor inspiratie is er een adviesgesprek te plannen in een van de showrooms of online met een van hun designers. K14 heeft showrooms in Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft en Zwolle.

Deens design

Goed nieuws voor wie een nieuwe keuken zoekt. Kvik lanceert designkeuken Veda in een nieuwe versie. Tijdloos design met doordachte details, zoals de nieuwe retro ronde handgrepen en zacht gebogen eilandranden. Noem het de perfecte balans tussen modern en nostalgisch, minimalistisch en toch uitnodigend, functioneel én ergonomisch.

De keuken is verkrijgbaar in vijf mooie kleuren, helder wit, mosgroen, lichtgrijs, donker eiken en licht eiken, de inspiratie hiervoor kwam van het steeds veranderende deense landschap. De greepjes zijn er er in zes mooie kleuren: geborsteld staal, zwart, abrikoos, arizona beige, london grijs en groen.

En: Veda is gemaakt van gerecycled materiaal (PET-flessen) en gerecyclede houtvezels. De houten fronten zijn FSC-gecertificeerd, het hout komt van verantwoorde bosbouwpraktijken.

Kies voor kwartsiet

Marmer of graniet in je keuken: prachtige natuurproducten met een luxe uitstraling. Maar deze materialen zijn helaas ook vrij poreus en vragen wat meer liefde wat betreft onderhoud. Wil je liever een onderhoudsarm materiaal in de keuken? Kies dan voor kwartsiet. Dit is een heel veelzijdige gesteente dat grotendeels uit kwarts bestaat. Het is daardoor heel hard, duurzaam en kras- en hittebestendig en je houdt het makkelijk. Het lijkt op een marmersoort en heeft een unieke adering. Bij Marquardt Küchen vind je bijvoorbeeld zo’n luxe monoblock eilandkeuken. Een opvallend designstuk dat je niet snel uit je hoofd krijgt. Dit massieve keukenblok van gepolijst kwartsiet is de as van de keuken. Het draait helemaal om dit mooie metamorfe gesteente, dat onder hoge druk is ontstaan.

- Koop hier je tickets voor de vt wonen&design beurs 2024 -

Kies frontjes voor je Ikea-kast

Maak kennis met Studio Fedde, een online concept gemaakt om jouw IKEA meubel met slechts een paar klikken om te toveren naar een nieuw en hip design. Hier vind je op een simpele manier een fijn aanbod aan design fronten in doordachte kleuren. Je hoeft niet eindeloos te zoeken, maar alleen maar te kiezen uit hun geselecteerde stijlen en mooie opties die precies inspelen op de laatste interieurtrend. Dat is nog eens handig!

In stijl

Bij Bruynzeel keukens vind je kwalitatieve keukens in uiteenlopende stijlen. Ze helpen je er graag met het uitkiezen van de juiste keuze. Je vindt hier trouwens ook heel handig een matching bijkeuken. Het is een keukentrend die wat ons betreft nog wel even mag blijven, want het oogt zo lekker luxe en opgeruimd.

Om je een voorbeeld te geven, zie je hier zo’n bijkeuken van Bruynzeel Keukens:

Vraag advies

Wil je graag een adviesgesprek over je (nieuwe) keuken of andere leuke plannen in huis? Boek een adviesgesprek tijdens de vt wonen&design beurs (van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen). Dan zitten er op het adviesplein stylisten voor je klaar om je te helpen met jouw vraag. Ga naar de shop en kies een van de twee soorten adviesgesprekken.

BOEK HIER je tickets en je adviesgesprek

Doe maar duurzaam

Wil je een duurzame keuken? Dus ontworpen en geproduceerd met oog voor mens, milieu en maatschappij? Dat kan op verschillende manieren, zonder dat het inboet aan design. Integendeel.Neem de toffe, robuuste keukens van KEUK, die hebben een modulair ontwerp dat je flexibel kunt aanpassen en uitbreiden. Zelfs jaren later. Daarnaast wordt KEUK duurzaam en circulair gemaakt. Zo is het frame van hergebruikt staal, het plaatmateriaal van snoeiafval en houtresten en de houten keukenbladen zijn van het restmateriaal kernbeuken. De fabriek draait op duurzame energie. De keuken wordt duurzaam geproduceerd in Groningen, voor minimale transportkilometers en uitstoot, en zonder verpakkingsmateriaal (maar met persoonlijke service) geleverd. En gebruikte KEUK’s worden gerefurbished of gerecycled.

Op de vt wonen&design beurs vind je elk jaar nog veel meer kwalitatieve keukenbedrijven. In dit overzicht zie je welke nog meer keukenbedrijven die meer dan de moeite waard zijn om een kijkje te nemen.

Save the date: vt wonen&design beurs 2024

De vt wonen&design beurs 2024 vind je van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Daar vind je de mooiste woonbedrijven en waanzinnig veel wooninspiratie.