Nieuwe badkamer: stappenplan voor de voorbereiding

De juiste badkamer kiezen kan best een lastige opgave zijn. Waar begin je en hoe maak je de juiste keuzes? Kies je voor een simpele douche en en een wastafel of maak je van deze ruimte een complete wellness-plek?

Badkamer verbouwen: de voorbereiding

Een badkamer aanpassen vraagt om een degelijke voorbereiding. Denk voorafgaand aan de verbouwing goed na over wat je wilt in deze ruimte. Start bijvoorbeeld met het maken van een moodboard, maak er bijvoorbeeld eentje online op Pinterest. Laat je inspireren door de woonbladen of ga langs bij een badkamerspeciaalzaak en ontdek wat de mogelijkheden zijn op sanitair-gebied. Bedenk ook goed of je naast een douche, bad en wastafel ook een toilet in de ruimte wilt. Denk ook alvast na over de afwerking: welke tegels staan er bovenaan je wensenlijstje, hoe wil je de muren en het plafond behandelen en komt er vloerverwarming? Op jouw moodboard is alles mogelijk, verzamel er alles dat je aanspreekt. Wat er echt binnen je budget past, bekijk je op een later moment.

Indeling maken voor je nieuwe badkamer

Hoe ga je de badkamer indelen? Je kunt natuurlijk zelf een schets maken op ruitjespapier. Soms is het verstandiger een specialist dit werk te laten doen. Op de vt wonen&design beurs kun je bijvoorbeeld sanitair-advies vragen. Deze experts van bedrijven die je hier vindt, komen vast ook met ideeën en tips waar je zelf niet aan gedacht hebt. Ook kun je een adviesgesprek boeken nodig over het gebruik van je badkamer. Boek een adviesgesprek tijdens de vt wonen&design beurs (van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen). Dan zitten er op het adviesplein stylisten voor je klaar om je te helpen met jouw vraag. Ga naar de shop en kies voor een advies voor kleur of over indeling.

BOEK HIER je tickets en je adviesgesprek

Budget bepalen voor je badkamer

Het is verstandig vooraf vast te stellen wat jouw budget is. Betaal je de hele verbouwing met eigen geld of wil je hier (voor een deel) een lening voor afsluiten? Als je kiest voor een lening, kun je je nu alvast oriënteren op de vorm.

Badkamer ontwerpen

Of je nou voor advies naar een sanitairwinkel gaat om tot een definitief ontwerp te komen of dat je zelf liever bij diverse zaken de materialen bij elkaar verzamelt en de badkamer door een aannemer laat installeren: vraag bij verschillende bedrijven offertes op. Laat de offertes in deelklussen opstellen. Dan kun je snel zien hoeveel geld het scheelt als je bijvoorbeeld zelf de oude badkamer verwijdert. Kijk ook goed naar de planning. Twee weken zonder badkamer is nog te overzien, maar zes weken zonder badkamer is geen pretje.

Badkamer kopen: tijd om te winkelen

Nadat de definitieve bouwtekening is gemaakt, weet je precies wat de aannemer gaat kosten. Dus weet je ook hoeveel je kunt uitgeven aan de materialen. Tenzij je alles bij de sanitairwinkel hebt uitgezocht, is het nu tijd om te shoppen! De badkamer maak je natuurlijk helemaal af met mooie accessoires.

Op de vt wonen&design beurs staan verschillende aanbieders met prachtige sanitair-oplossingen. Ga gerust langs op de stand en vraag om advies. Je kunt zelfs de badkameroute volgen op de beurs. Dan wandel je je op je gemak langs de mooiste badkamerexperts.

Save the date: vt wonen&design beurs 2024

De vt wonen&design beurs 2024 vind je van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen Daar vind je de mooiste woonbedrijven en waanzinnig veel wooninpiratie.