Kleur bekennen: zo kies je de kleur verf die perfect bij je interieur past

Tijd voor een nieuwe kleur in huis? Leuk! Met deze succestips van een echte verfexpert kies je altijd de kleur die het beste past bij de rest van je interieur.

Voor wie zin heeft om de woonkamer of een andere ruimte in huis onder handen te nemen, zochten we uit wat je kunt doen om de perfecte kleur verf te kiezen. We vroegen het de experts van betonlook.nl, die o zo mooie, duurzame en ecologische verf produceren.

Tip 1: Kleur kiezen? Kijk om je heen

De eerste tip is om de ruimte die je wilt schilderen eens goed in je op te nemen. Welke kleuren zijn er al? En welke kleur wil je eventueel nog toevoegen? Stel op basis daarvan een kleurenpalet samen van drie tot vijf kleuren. Minder wordt al snel saai en meer kleuren zorgt voor een bont en onrustig geheel. Kies daarbij voor lichte en donkere kleuren of tinten, zodat er voldoende contrast is.

Tip 2: De mooiste plaatjes

Doe inspiratie op. Blader lekker door woonmagazines, surf langs mooie woonsites en check de inspiratiepagina van betonlook.nl. Hier vind je de resultaten van tevreden klanten en hun creatieve projecten. De een nog mooier dan de andere! En ook op hun Facebook- en Instagrampagina of Pinterest-borden vind je de mooiste plaatjes en veel voorbeelden mét tips en instructievideo’s.

Tip 3: Maak een moodboard

Je kunt ook een moodboard maken. Daarmee zie je al snel wat de rode draad in je kleurkeuze is. Dat kun je doen op papier, door plaatjes en foto’s uit tijdschriften die jou aanspreken uit te scheuren en op een vel te plakken, of door een online tool te gebruiken. Gebruik voor die laatste bijvoorbeeld Pinterest, hier kun je mooie beelden op jouw bord pinnen.

Boek je tickets

Heb je advies nodig over kleur in huis? Boek een adviesgesprek! Tijdens de vt wonen&design beurs zitten er op het adviesplein stylisten voor je klaar om je te helpen met jouw vraag. Ga naar de shop en kies voor een advies voor kleur of over indeling.

Tip 4: Sterk staaltje

Gelukt? Bestel dan een aantal stalen of een hele kleurenwaaier. De stalen en waaiers van betonlook.nl worden met de hand geverfd. Zo zie je direct hoe de verf er écht uitziet en er is geen kleurverschil zoals met geprinte stalen. Bekijk de waaier in de ruimte die je gaat verven, op verschillende momenten op de dag. De kleur kan ’s avonds namelijk heel anders ogen dan ’s ochtends en iedere huis en ruimte heeft zijn eigen lichtinval.

Tip 5: Test, test..

Twijfel je nog? Van de Kalk- en Betonlook verf zijn er ook testers. Hiermee kan je een groter oppervlak verven en de kleur en de structuur van de verf nóg beter beoordelen. O, en vergeet ook hier niet bij ochtendlicht, avondlicht en kunstlicht nog even te kijken, want dat maakt echt verschil. Blijf je het lastig vinden, het kiezen van een kleur? Dat begrijpen we: er is ook zoveel keus. Mail de experts van betonlook.nl even een foto en je vraag, ze kijken graag met je mee.

5x de mooiste bestsellers

Lastig kiezen? Kies dan een van de bestsellers van betonlook.nl. Daarmee weet je zeker dat je goed zit!

Top 5 van de Kalkverf

Dit zijn de koplopers van de Kalkverf: 201 Lin Lisse, 202. Lin Plus, 203 Camille, 205 Crème en de 236 Tatre.

Top 5 van de Kalkverf plus


De Kalkverf plus serie is afgeleid van de prachtige Zuid-Afrikaanse kleuren. De lichte kleuren zijn in de plus variant van de verf gemaakt. De donkere kleuren zijn in de normale Kalkverf gemaakt. De hardlopers binnen deze lijn zijn: 60 Koedoe, 110 Gazelle, 125 Witte neushoorn, 160 Toekan en 180 Twyfelfontein.

Top 5 van de Betonlook verf


De Betonlook verf is een hot item. Deze verf is namelijk heel makkelijk in gebruik. Het is al op kleur gemengd, waardoor je altijd de juiste tint op de wand krijgt. Dit zijn de hardlopers binnen deze lijn: Blv 210 Chou Lotje, 200 Creme, 232 Savon, 234 Coquille en 236 Biscuit.

Top 5 van de Betonlook verf plus

De Betonlook verf plus lijn is een exclusieve verflijn van Betonlook.nl. De verf bestaat bij de lichte kleuren uit een andere basis. Het product is 100% ecologisch en wat dikker qua structuur. Zo zie je nog meer effect op je wand. De bestverkochte kleuren van deze lijn zijn op dit moment: 55 Dora, 60 Matti, 75 Eevi, 105 Aada en 135 Ella.

Vers van de pers

Het bedrijf komt ook met een heel nieuwe verflijn in samenwerking met Japandi Interior. Hoe tof: hierbij wordt de focus gelegd op de regeling ’60-30-10%’. Wat dit betekent? Er komen dan 10 kleuren in de categorie 60% die je met elke kleur kan matchen in die verflijn. Je huis kan je voor 60% in die kleur doen, 30% betekent dat je een gedeelte van ongeveer eenderde in die kleur kan doen en 10% betekent dat je eentiende van de muren in een accentmuur kan doen. Deze percentage zullen bij de kleuren vermeld worden, zodat kiezen nog makkelijker wordt.

De Japandi verflijn wordt een mix van wand en vloer kleuren. Je kan deze kleur in Beton Ciré verkrijgen én in wandkleuren, zodat je rust creëert in huis.

Met recht een goed product

Betonlook.nl vindt het belangrijk dat hun producten goed voor later zijn. Het bedrijf heeft daarom een divers aanbod duurzame, kwalitatieve producten geselecteerd. Je kan deze in je woonruimte gebruiken zonder dat dit schadelijk is voor het milieu. Hun verf krijgt zelfs de EU-Ecolabels. Zo is de EcoPrimer voor 95% ecologisch, de Kalkverf en Betonlook verf zelfs 97% ecologisch en de Structuurverf en Leemstuc zijn 100% ecologisch.

Daarnaast is al hun verpakkingsmateriaal gerecycled of van natuurlijke middelen gemaakt. Bestellingen worden CO2 neutraal verstuurd en zelfs hun opvulchips is volledig ecologisch en biologisch afbreekbaar. En het bedrijf doneert ook aan verschillende organisaties, zoalsTrees for all en zamelen voor verschillende stichtingen geld in.