Geselecteerd: dé woonpareltjes van de vt wonen&design beurs

Dit jaar vind je op de vt wonen&design beurs naast een boel bekende gezichten ook een heleboel nieuwe namen. Mooie woonbedrijven met een nieuw product of innovatie die voor de eerste keer meedoen. Ontdek ze hier en laat je verwonderen door deze pareltjes.

We worden er achter de schermen iedere keer zo blij van: woonbedrijven die zich aanmelden voor de beurs en nog niet eerder op de beursvloer te zien waren. En al helemaal als ze met een innovatief en bijzonder bedacht product komen. Onze pareltjes noemen we dat. Ze vormen samen met de gevestigde orde een mooie mix van woonbedrijven die je verder helpen, laten verwonderen en verrassen.

Kom vooral een kijkje op de beurs nemen. Want de woonmerken die er staan, zijn het allemaal meer dan de moeite waard. Wat betreft onze nieuwe ontdekkingen lichten we graag een klein tipje van de sluier. Ken jij bijvoorbeeld deze toffe woonmerken en hun producten al?

Van goede huize

Je zou misschien kunnen denken dat er inmiddels al heel veel behangmerken zijn. En dat een relatief nieuw behangbedrijf wel van heel goede huize moet komen om zich te onderscheiden. Niets is minder was als je het hebt over het behang van Days of Bloom. Want dit behang is wonderschoon en kun je in veel verschillende toepassingen en maten bestellen. In de collectie spelen natuur en historische patronen de hoofdrol in de stijlvolle dessins. Met verfijnde ontwerpen en levendige kleuren die elke ruimte tot leven brengen.

Days of Bloom behang
Days of Bloom behang
De Rituals van de keuken

Verzin het maar. Prachtige, duurzame en navulbare flessen en molens voor op je aanrecht, afzuigkap of wandplank. Of op tafel natuurlijk. Gevuld met de lekkerste olijfolie, balsamico, zout en peper. Eenmaal op bestel je gewoon een refill. Het bedrijf Spic’d is hard op weg om de Rituals van de keuken te worden. Goed idee, prachtig uitgevoerd en straks niet meer weg te denken uit de Nederlandse keukens.


Toverlamp

Studio BOP (Birds of Paradise) maakt lichtkunst van houtfineer. Door het ontwerp en het engineren van ingelegde lampen zijn deze uniek in hun soort. De ontwerpers zoeken precies uit welke houtsoort, maat en type lamp de beste match maken voor het ontwerp en het fineer. De lampen worden in een serie van maximaal 10 lampen gemaakt. Op de beurs tonen ze ook hun nieuwste items: waxinelichtjes en dienbladen. Betoverend mooi, origineel en weer net even iets anders.


De kleinste verffabriek

CéPé is de kleinste verffabriek van Nederland en pionier in milieuvriendelijke verfproductie sinds de jaren ’70. Ze maken een nieuwe start en zijn terug met een frisse blik voor duurzame bouw en renovatie. De fabriek staat bekend om haar transparante en semi-transparante verfproducten die hout doen opleven. Geïnspireerd door het Nederlandse landschap, ontwikkelde CéPé een kleurlijn van buitenolie, vernoemd naar Hollandse molens, en een interieurbeitslijn, vernoemd naar de grauwe polders. Vakmanschap, duurzaamheid en innovatie: dat is waar het bij dit bedrijf om draait.