Feestje: de vt wonen&design beurs viert de 30ste editie!

Kun je het geloven? Ruim dertig jaar geleden werd de allereerste woonbeurs georganiseerd! Nu 30 edities later is de vt wonen&design beurs vaste prik tijdens de eerste week van oktober, voor wie op zoek is naar een flinke dosis wooninspiratie. Voor wie veranderzin heeft, een verbouwing heeft gepland of wil verduurzamen. Reden voor een feestje dus!

De geschiedenis van de woonbeurs begint eigenlijk in 1990, als de Résidence Woonbeurs, de voorloper van het huidige beursconcept, wordt georganiseerd. Het is de eerste Nederlandse beurs waarbij een stylingconcept wordt toegepast. Ook ontwerpers op het gebied van design en decoratie, zoals Jan des Bouvrie werden uitgenodigd. Het was meteen een succes.

Terug in de tijd

Om meer mensen te laten genieten van al het woonmoois op de beursvloer, werd daarna een toegankelijker concept bedacht samen met de interieurbladen. En zo ontstond de woonbeurs zoals je hem nu kent. In 1993 bezochten 75.000 bezoekers de Amsterdamse RAI, met lange rijen buiten voor de ingang. In 2022 verhuisde de beurs naar Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen, waar een licht, industrieel evenemententerrein met een zee aan ruimte een prachtig podium biedt voor veel woonbedrijven en de woonwerelden van de interieurbladen. En voor de oplettende lezer: de beurs bestaat 32 jaar, maar we vieren dit jaar de 30e editie. Twee jaar Corona zorgde voor dit verschil.

Goed interieuradvies? Naar de beurs!

Vanaf dag één is interieuradvies een belangrijk onderdeel van de beurs. Met lezingen van verschillende soorten experts (over kleur of tuin bijvoorbeeld), een adviesplein vol interieurstylisten die alles weten over kleur en indeling, en veel woonbedrijven om advies in te winnen. Iedereen huis is tenslotte anders en een woonstijl is o zo persoonlijk.

District voor duurzaamheid


Ook duurzaamheid heeft z’n weg naar de beurs gevonden. Zo zijn er steeds meer meubels en producten te zien die milieuvriendelijk en met oog voor mens en maatschappij worden ontworpen en geproduceerd. En ook de technologische, innovatieve duurzame producten hebben een podium tijdens de beursweek. Het duurzame district vult zich tegenwoordig met verantwoorde bedrijven die alles weten over isoleren, zonnewarmte en energie besparen.

Toonzaal voor trends

De beurs is een afspiegeling van de interieurwereld en toont de huidige trends en welke trends binnenkort niet meer weg te denken zijn. Met veel ruimte voor innovaties en nieuwe producten. Elk jaar verwelkomen we 70.000 actieve woningbezitters per editie.

Kom je dit jaar ook (weer)? We kijken naar je uit!

Save the date: vt wonen&design beurs 2024

Van 1 tot en met 6 oktober 2024 is er op de beursvloer weer veel te doen, zien en horen. Er staan waanzinnig veel bekende en nieuwe woonmerken voor je klaar om hun nieuwste collecties en producten aan je te tonen. Ook vind je op de beursvloer volop wooninspiratie door de mooie woonmagazines vtwonen, Eigen Huis&Interieur, Stijlvol Wonen en Wonen Landelijke Stijl. In het Woontheater verrassen verschillende woonexperts je graag met hun talks over de laatste woontrends, stylingadvies, indelingstopics en nog veel meer! En je kunt natuurlijk zo’n handig advies van een interieurstylist boeken.