Duurzaam wonen: shop bij deze hippe merken

Wat heb je toch veel waanzinnig mooie interieurproducten die ook nog eens goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. Met doordachte designs en productiemanieren. We tippen je graag een aantal van deze goede adresjes.

Dutch Design, duurzaam geproduceerd

Spoinq maakt duurzaam geproduceerde meubels van Nederlandse bodem. Lokaal vakmanschap, maatwerk en duurzaamheid gaan hier hand in hand. Neem bijvoorbeeld stoel Vigo, voor een vrolijke touch in je interieur of omdat op zoek bent naar een comfortabele stoel. Zit heerlijk, staat super. Je kunt zelf de kleur van je stof of leer kiezen en ook het frame is mogelijk in diverse staalkleuren. Haal bijvoorbeeld het zonnetje in huis met de prachtige stof Razzle Dazzle van Kvadrat in vrolijk geel.


Uit een goed potje

Als je in huis van kleur op de muur wilt veranderen, en dit op een duurzame manier wilt doen, kan je niet om betonlook.nl heen. Het bedrijf heeft een prachtig aanbod duurzame producten. Zo vind je er kalk-, krijt- en betonlook verf in prachtige kleuren, die je kunt gebruiken zonder dat deze schadelijk zijn voor het milieu.

Al hun verpakkingsmateriaal is ook gerecycled of gemaakt van natuurlijke middelen. Hun bestellingen worden CO2 neutraal verstuurd en zelfs de opvulchips is volledig ecologisch en biologisch afbreekbaar. En alsof dit niet genoeg is doneert Betonlook.nl daarbij ook aan verschillende goede organisaties.


Bloemenbieb

Bij duurzame bloemenbieb Reflower kun je een abonnement nemen op kunstbloemen. En die zijn verrassend mooi. Voor twintig euro per maand heb je een prachtige vaas met bloemen bij je thuis staan, die eeuwig goed blijft. Ongeveer de helft van de vazen uit de bloemenbieb zijn van Return to Sender.

Ellyne Bierman: ‘Elke bos verse bloemen, die niet wordt ingevlogen of geteeld, scheelt minimaal 4 kilo CO2 uitstoot. Kunstbloemen zijn groener dan verse bloemen. Met onze kunstbloemen verminderen we per jaar 146 kg CO2-uitstoot en creëren we 18 kg minder afval per boeket. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer vazen Reflower verhuurt, hoe meer impact we maken.’

Iconische designklassiekers in een eco-jasje

Het familiebedrijf achter Design in Box produceert al tientallen jaren voor tal van high-end designmerken. Opa Gijs, een toegewijd meubelmaker en gepassioneerd vakman, inspireerde de familie van der Sluis om nu ook een eigen merk te lanceren. Met iconische designklassiekers in een nieuw eco-jasje.

Design in Box creëert slim ontworpen en modulair samengestelde, tijdloze designmeubels.

Het slimme ontwerp maakt dat je elk meubel snel en simpel (de)monteert én ieder onderdeel kan vervangen. De meubels ontvang je in een compacte verzenddoos, voor het beperken van de ecologische voetafdruk. Het resultaat is minder uitstoot van CO2. Zo’n 95% van alle stoffen zijn gerecycleerd, het hout komt van duurzaam Europees bosbeheer en er wordt alleen samengewerkt met producenten en toeleveranciers, die zelf ook duurzaam actief zijn.

Haal Ecuador in huis

Ken je de producten van EcuaFina al? Het zijn authentieke Ecuadoriaanse producten van ambachtslieden. Denk aan alpaca native dekens, kleurrijke vloerkleden, sjaals, poncho’s en Panama Hoeden. Alle producten worden op een eerlijke manier, vaak in familieverband op kleine schaal, geproduceerd.

Vooral de kleurrijke native dekens zijn een echte hit en geven die fijne exotische touch aan een interieur. De duurzame alpacawol die gebruikt wordt bij de dekens zorgt voor een warm & natuurlijk gevoel. Deze fairtrade producten worden in EcuaFina’s ‘travel concept store’ in Zutphen verkocht, bij verschillende winkels in binnen- en buitenland en online in de webshop.

Save the date: vt wonen&design beurs 2024

De vt wonen&design beurs 2024 vind je van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen Daar vind je de mooiste en duurzame woonbedrijven en waanzinnig veel wooninpiratie.