Dutch Design: de mooiste ontwerpen van Hollandse bodem

Wat worden er toch waanzinnig veel mooie producten bedacht en gemaakt in ons eigen kikkerlandje. Smaakvolle en vernieuwende interieurproducten die je gerust Dutch Design mag noemen. Wil je wel even zien.

Blikvanger

Het lijkt een kruising tussen een kubuswoning en een schilderij, maar het is een kast die met zijn opvallende verschijning zijn plekje opeist in de kamer: Rhombic. Het ontwerp is van Castelijn.

Het openen van deze kast is een ware ontdekkingstocht. Allerlei onverwachte vakken komen tevoorschijn. Weer gesloten vormen de deuren en de lade een kleurenpalet dat, net als een kunstwerk, de kamer opvrolijkt. Het open nisje verraadt de kleur van het binnenwerk en wordt met een lampje nóg opvallender. Kom de kast ontdekken op de beurs of breng een bezoekje aan de fabrieksshowroom van Castelijn in Roelofarendsveen.

Stijlvol relaxen

Designklassiekers van de toekomst: dat is interieurlabel ijcoon voor ogen heeft. Dit jonge designmerk won met hun relaxfauteuil Vera al de eerste prijs voor beste concept bij de Design District Awards. Hun waanzinnig mooie relaxmeubelen zijn geïnspireerd op tijdloze iconen: zo doet fauteuil Vera denken aan de ronde vormen van de Vespa Primavera en gaven Amerikaanse dinner rolls hun naam aan bank Rolls. Kwalitatief, uniek en vooral stijlvol relaxen. Dit wil je!

Dutch Design op de vt wonen&design beurs 2024

Op de vt wonen&design beurs 2024 vind je van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Daar vind je de mooiste woonbedrijven, veel design en waanzinnige wooninspiratie. Boek hier snel je tickets!

Tijdloze klassiekers

Dutch Originals brengt toonaangevende Nederlandse designmeubels uit. Van klassiekers tot moderne re-designs en van gevestigde namen tot nieuwe talenten. De huidige collecties zijn Gispen Classics en Gispen Today. Ken je de Gispen 533 tafel al? Moet je even zien, want o zo mooi. Het oorspronkelijk ontwerp is van Wim Rietveld. Richard Hutten gaf de tafel z’n hedendaagse vorm. Het blad is driehoekig en heeft mooie ronde hoeken en een verjongde rand. Het frame is standaard te krijgen in de kleuren mat zwart en Gispen grijs. De tafel is te verkrijgen in 2 modellen: driehoekig (klein en groot) en tonvormig.

Toppunt van gezelligheid

Een open haard of kachel is toch wel het toppunt van gezelligheid. Maar in het kader van duurzaamheid misschien niet altijd de beste keuze. Met een bio-ethanol haard van bburn geniet je toch, maar dan zonder uitstoot én zonder rookkanaal. De haard komt met een mooi (tv)meubel. Hiervoor worden natuurlijke, pure materialen gebruikt, zoals eiken, noten, natuursteen of Italiaanse marmer. Dat maakt dat zo’n haardmeubel in elk interieur past en je hebt meteen een echte eye-catcher in huis hebt. Plus: je kunt er zelf een ontwerpen met hun online designer, zodat het precies bij jouw smaak past.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Soms komen we van die producten tegen, waarvan ons hart instant een sprongetje maakt. De toffe producten van La Miséto hebben wat ons betreft precies dat effect. Designer Karin Mastenbroek maakt spiegelende interieur- en modeaccessoires. Haar collectie bestaat uit kleurrijke wandspiegels, opvallende broches en pins. Kleurrijke designs, grafisch en speels, met een vleugje pop-art: ze toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht en brengen je heel even terug naar toen.

Basta

BASTA is onder andere opgericht door Moooi co-founder Marcel Wanders. Het merk bedacht, produceert en verkoopt een waanzinnige mooie designbank met een fijn en eerlijk prijskaartje. De bank wordt lokaal en efficiënt geproduceerd (met zo min mogelijk afval van restmateriaal). Daarnaast is dit meubel ook modulair en groeit met je mee.

Aluminium shutters met een knipoog

Fractions doen je misschien denken aan houten jaloezieën, maar ze zijn nét even anders en ogen soms aaibaar en zelfs zacht, ondanks dat ze van aluminium zijn gemaakt. Topdesigner Osiris Hertman ontwikkelde deze exclusieve raamdecoratie. Het resultaat? Unieke designs die het zonlicht in huis filteren en zorgen voor een prachtig spel van daglicht en schaduw en de juiste lichtinval. Met dit ontwerp kun je uitpakken met vormen, licht en kleur. Kies je voor een traditioneel Louvre-design of maak je een exotisch sprookje van je badkamer met de Cleopatras Eye? Of ga je voor klassiek zwart of wit?

Kunstlicht

KuvaLight is een afgeleide van Kunst van Licht. De ontwerpers achter dit Nederlandse verlichtingsbedrijf hebben een voorliefde voor design dat anders is dan anderen. De collectie bestaat uit wand-, hang-, vloer- en tafellampen. De hanglampen zijn veelal strakke ontwerpen, waarbij sommige exemplaren een knipoog naar kunst hebben. De wandverlichtingsobjecten zijn kunstwerken, waarbij verlichting is geïntegreerd. KuvaLight maakt ook een aantal lampen uit haar collectie van duurzaam bamboe, onder andere de Minho hanglamp en de Semicircle.

Save the date: vt wonen&design beurs 2024

De vt wonen&design beurs 2024 vind je van 1 t|m 6 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Daar vind je de mooiste woonbedrijven en waanzinnig veel wooninspiratie.