Artzone: Komt dat zien!

Op de vt wonen&design beurs bieden we ook een podium aan kunstenaars en hun werk. Er wordt namelijk zo ontzettend veel moois gemaakt voor aan de muur of in huis. Neem nou deze werken.

De vt wonen&design beurs vind je van 1 tot en met 6 oktober in Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Je krijgt er toegang tot ongekend veel wooninspiratie, zoals allerlei toffe expertlezingen en de woonwerelden van de mooiste woonmagazines. Om maar wat te noemen. We zetten hier op rij wat je allemaal krijgt voor je ticket. Je tickets koop je via onze ticketshop.

Op de beurs vind je ook de Artzone: het district waar kunstenaars je hun prachtige kunstwerken tonen. Soms zijn ze zelfs live aan het werk! We laten je er hieronder alvast een paar zien.

Creatief met houtskool

Wie vaker de beurs bezoekt, heeft haar vast wel eens gezien. Dit kaar is Anca Blok er namelijk voor de vijfde keer bij! Anca is oprichter van Kunstbloc. Ze maakt levensechte en heel bijzondere portretten van houtskool op een groot katoenen doek. Met veel passie, creativiteit en enthousiasme maakt ze portretten, symbolische kunstwerken of legt ze natuur of je huisdier vast. Haar kunstwerken hebben een ongekende wauw-factor. Niet zo gek dat ze eerder al hingen in het Rijksmuseum en te zien zijn in tv-programma’s als Sterren op het doek en het vtwonen-programma Weer verliefd op je huis. Dit jaar laat ze je live zien hoe ze te werk gaat. Komt dat zien.

Eindeloos genieten

Op zoek naar een mooi werk voor in huis? Bij Werk aan de Muur vind je echt voor elk ruimte in huis een mooie print. van het kleinste kamertje tot aan de zolder: een mooi werk vind je hier. Net als veel tips, zoals hoe je een mooie artwall maakt, waar je werk het beste uitkomt en wat je kan doen met de styling. Bekijk hun prachtige en vooral uitgebreide kunstcollectie, samengesteld door stylisten.

Letterkunst

Elise Eekhout is beeldend kunstenaar en was als kind al geïntrigeerd door de kracht van letters. Dat zie je duidelijk terug in haar kunstwerken. In haar werken zie je die fascinatie voor letter en tekst in een prachtige samenspel met beeld. De doeken bevatten zorgvuldig geselecteerde tekstfragmenten, variërend van prehistorische thema's tot abstracte landschappen. Eekhouts schilderijen zijn gelaagd en complex, met oude lagen die door nieuwe heen schijnen, waardoor prachtige kleurencombinaties en texturen ontstaan. De letters zijn goud en zilver geschreven en door een veranderende lichtinval geeft dat een bijzonder effect. Het licht brengt de letters tot leven.

Meer moois voor op de muur?

Kom naar de vt wonen&design beurs, dé plek om inspiratie op te doen. Al deze bedrijven (en meer) vind je ook op de beurs (Van 1 t|m 6 oktober 2024 in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen). Laat je hier informeren en inspireren, krijg het antwoord op jouw woonvraag en vraag advies voor je plannen.